johannelund

grundat 1862

Johannelund är Sveriges äldsta teologiska högskola och bedriver integrerade teologiska studier. Att läsa teologi på Johannelund är en bra grund för alla församlingsrelaterade tjänster.

Huvudman för Johannelund är EFS (Evangeliska fosterlands-stiftelsen). EFS är en missionsrörelse inom Svenska kyrkan och arbetar för att se människor och samhällen förvandlade av Jesus.

Boende

johannelund

I anslutning till Johannelunds teologiska högskola ligger Johannelunds studenthem. Bibelskolans kursdeltagare har boendegaranti på studenthemmet. Boendet på studenthemmet brukar skapa en god gemenskap.

rumshyra
Rumshyran varierar beroende på typen av rum. Det finns enkelrum samt ett fåtal dubbletter med eller utan eget pentry.
(Aktuella priser läsåret 2020/21. De justeras något i maj 2022.)
Enkelrum 3 730 kr/mån
Delat rum 2 700 kr/mån
Dubblett med pentry 3 600 kr/mån
Dubblett utan pentry 3 470 kr/mån
Vid inflyttning på studenthemmet tas en depositionsavgift på 1 000 kr ut, som återbetalas efter utflytt
sängutrustning
Du behöver ta med dig lakan, täcke, kudde och överkast.
Rum, möbler, tvättstuga, bredband
Rummen har oftast egen toalett och dusch, medan en del är så kallade dubbletter och delar badrum. Rummen är basmöblerade. Tvättstuga finns på bottenvåning.
WiFi ingår i hyran.
kök
Kök finns på varje våningsplan. Utrustningen i korridorernas kök är en basutrustning av porslin, bestick och kokkärl, ett litet matskåp per rum samt plats i delad kyl och frys. Studenterna städar själva kök och korridor enligt särskilt städschema.

Om du vill bo på studenthemmet. Skicka intresseanmälan till studenthemmet@efs.nu

uppsala

sveriges fjärde största tätort

Uppsala är en spännande plats. Här finns landets centrum för både teologi och akademi. Sedan 1164 är Uppsala kyrkligt centrum i Sverige i och med dess ärkebiskopssäte inom Svenska kyrkan. I Uppsala finns Uppsala universitet som är Sveriges första universitet, grundat redan 1477.

I Uppsala finns det mesta och med tåget når du Stockholm på drygt en halvtimme. Här finns helt enkelt massor att upptäcka av gemenskap, studier, historia och kultur.

Välkommen hit, välkommen hem!